Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Ukazme se jako kulturni narod

Milan Milanovic, 8.7.2008
Poprve, kdyz jsem slysel o americke zakladne na nasem uzemi, mel jsem z toho dosti smisene pocity. Po pravde receno nevedel jsem jestli je to hloupy vtip a nebo jen vykrik do tmy nasich politiku.
Ziji uz mnoho let za oceanem a tam mam sanci se na celou vec podivat trosku z druhe strany. Ocima tech, kteri ziji na americke strane. sami americane si nepreji mit vojska na cizim uzemi a po debaklu v Iraku se mnoho politickych hlav zabyva nad tim, jak vsechny vojaky dostat zpet aby to danovou kapsu moc nebolelo. Je proto ve verejnych kruzich o dalsi zakladne, a o dalsim vynakladani penez z americkeho rozpoctu "ticho po pesine". Proc taky. Maly kontingent a vystavba bude jen kapkou v mori. Proto kdyz se radoveho americana zeptate, zdali souhlasi se zakladnou v Ceske republice, odpoved bude: A kde je vlastne Ceska republika? A my tam chceme zakladnu? Proc vlastne? Musim se zastat radovych americanu, kteri nemaji ani poneti kde CR lezi natoz o nejakem radaru.
Tato politicka hra v jejiz centrem se stala Ceska republika ma nastesti pro nas rozumne uvazujici vyhodu v tom, ze stojime opet v jedne rade proti hloupym napadum nasim a zahranicnim politikum. Uvazujme co nam reknou jednou nase deti, kdyz povolime zakladnu. A proto Vas vsechny Blogare prosim. Nedelejte z teto myslenky propagandistickou a fanatistickou ostudu. Ukazme vsem, ze jsme kulturni narod a ze mame na vic nez urazet kohokoliv, kdo s nami nesouhlasi. Dejme jim tisice otazek na ktere nebudou moci odpovedet a mejme tisice argumentu. Jedine tak muzeme uspet!
Zhlédnuto 1354 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press