Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Každý národ by měl mít možnost si zvolit jakým směrem se bude ubírat

Vážený pane Čejko,
pokud jde o právu volby pro celý národ, píšete: "Byl bych pro, za předpokladu, že by každý občan měl přístup k analýzám tajných služeb a že by neexistovaly žádné PR kampaně."

Nuže dejme všem občanům přístup k analýzám tajných služeb. Nebo se snad někdo bojí, že se ty "analýzy" ukážou být blábolem, který logickými argumenty roznese na kopytech průměrný štamgast průměrné vesnické hospody?
Pokud jde o PR kampaně, víme, jak dopadla ta Klvaňova (placená proti naší vůli z našich daní). Takže PR kampaň dokáže hodně, ale úplně všemocná naštěstí být nemusí.

Pokud jde o NATO, myslím si, že bombardování Srbska v roce 1999 jasně ukázalo, jakým způsobem tato organizace "brání demokracii", takže pryč s ním. Rakušáci, Švýcaři, Švédové či Finové se bez něj dosud obejdou, proč ne my? Ostatně když jsme do něj byli vstupováni, mocní nás chlácholili, že to s žádnými cizími základnami spojeno nebude. To byl březen 1999. O pouhé tři roky později už jakýsi GroSS jednal o něčem poněkud jiném, uplynuly další čtyři roky - a bylo to na nás vybaleno ve vší parádě. Inu, je pevná naše měna, pravil kdysi soudruh Antonín...

Pokud jde o jádro, jakpak se Rusové pokoušejí nám jeho používání překazit? Pokud tím chcete naznačit, že protitemelínští aktivisté jsou placeni z Kremlu, pak něco takového čtu poprvé v životě. A jako vtip to není až tak špatné.

Pokud jde o pacifismus, nevšiml jsem si, že by pan Fiala byl pacifistou, nanejvýš snad antimilitaristou, což ale zdaleka není totéž. Armády asi zcela hned tak nerozpustíme, pokud vůbec někdy, ale zbrojení prostě je nutné držet na uzdě, jinak se uzbrojíme navzájem. Takto vzniklá chudoba pak je opravdu skvělou záminkou k tomu, abychom se začali rvát o to málo, co nám i po tom uzbrojení zbylo. A tím si i to málo navzájem zlikvidovali, včetně základních podmínek k životu. Amen.

A na závěr - ale to už je spíš na pana Fialu - nepříliš rád používám slovo "národ", v souvislosti s radarem už vůbec ne. Rozhodnout by samozřejmě měli všichni, kdo na území tohoto státu žijí, nikoli jen příslušníci a příslušnice jeho většinového národa.
Zhlédnuto 1253 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press