Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Obnovené Fórum

Aleš Musil, 15.11.2007
Rád bych seznámil čtenáře s méně známým modelem chodu společnosti, který občanům zaručuje vyšší kvalitu života a větší lidskou důstojnost.
Zásadním bodem je právo veta občana v obci, kde má trvalé bydliště. Tím je zabezpečena skutečná vláda většiny, skutečná demokracie (demo-kracie v překladu znamená: kracie = vláda, demos = obec, městská čtvrť. Demo-kracie = vláda obcí, čtvrtí, tedy vláda občanů v obcích, městských čtvrtích, tedy jde o důslednou samosprávu! Demo-kracie tedy neznamená vládu lidu. Obecný lid si totiž nevládne, tomu se vládne!). Zastupitelé smějí vykonat jen to, čím je občané pověřili. Jsou najati na práci obdobně jako např. právník. Právník může jen radit a vykonávat to, co chce občan. Právník nemůže rozhodovat za občana, rozhodne se občan.

http://www.obnovene-forum.estranky.cz/

Součástí těchto stránek je i diskuse: RADAR NA HRAD
Olomoucká inicativa nespokojených občanů vypracovala tento návrh a dává jej volně k šíření. Možná tam naleznou nějaké podněty i občanská hnutí a iniciativy občanů proti radaru.

Skutečná demo-kracie, skutečná vláda občanů v obcích, městských čtvrtích se nedá vycinkat klíčema v ulicích. Když občané nevědí, co přesně chtějí, opět je někdo podvede. Další "odborníci" je svedou na scestí. Proto existuje Programové prohlášení Obnovené Fórum - jako nástupce OF z roku 1989. Tehdy však občané byli podvedeni. Jak právě v těchto dnech opět dávají studenti ve svém otevřeném dopisu. Snažme se v těchto složitých a výjimečných chvílích opět nenaletět "odborníkům".
Jestli nyní nevyužijeme šance na skutečnou změnu k opravdové demo-kracii, potom dlouho nemusíme dostat šanci další. Roztočení kola zbrojení, bezdůvodného zdražování všeho - růst inflace, to vše může vést jen k sociálním katastrofám.

Aleš Musil
Zhlédnuto 1871 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press