Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Jsem pro odtržení ČR od Prahy -

Pavel Hlávka, 27.10.2008
Není žádným tajemstvím, že se již dlouhá léta žije jinak v Praze a jinak jinde v ČR. Možná i tím vznikla a stále trvá jakási averze vůči "pražákům". Pražáci se prostě viditelně vůči ostatním lidem z "venkova" jinak chovají, jinak jezdí po silnicích, jinak se prezentují. Prostě mají jinou mentalitu.
A toto se ukázalo i nyní v senátních volbách. Všude ODS prohrála, jen v Praze ne! Jak je to možné? Co za tím je? Je to právě jen tou mentalitou a jakousi pomyslnou nadřazeností pražanů? Nevím, jen je to dosti zvláštní.

Jak nyní dále? Ve všech krajích, mimo Prahu, budou nyní hejtmani, kteří nechtějí mít s prosazováním politiky ODS nic společného a zajisté budou jako samosprávné celky bojkotovat jakoukoliv aktivitu vládnoucí ODS a jejich partnerů z úplně vyšachované SZ a skoro "mrtvé" KDU-ČSL, a naopak!
Dle mého názoru vznikl naprosto rozdělený stát - Praha kontra zbytku ČR. Jak může nyní Praha vládnout zbytku ČR proti jejich vůli?
Já jsem pro odtržení zbytku ČR od Prahy - alespoň na zkoušku. Stejně, jak se právě nyní ukázalo, Pražané chtějí být sami se svou ODS. Vzhledem k tomu, že v Praze již snad není žádný průmysl s produktivní činností, ale jen samé úřady, makléři, bankéři, realitky a služby, bylo by asi opravdu zajímavé, zda by vyhladovělí pražané příště volili zase ODS.
Jo, a radar by si mohli nechat v Praze na Jánském vršku - ovšem nevím zda je ten vršek dost vysoký a je tam odsud přímý výhled do Ruska...
Zhlédnuto 1483 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press