Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Objektivita médií 18

Pavel Smetana, 6.11.2007
Vážení,

myslím, že je na čase ukončit debatu na téma objektivity médií. Tato diskuse ukázala ještě jeden aspekt rozdílného uvažování:
1) skupina říká: občane mlč, jednou za 4 roky jdi k volbám a zvol ty "osvícené hlavy", které ti nadiktovaly sekretariáty stran, zvol je, protože oni nejlépe vědí jak řešit problémy počínaje tím kde opravit chodník a konče celostátní politikou. Jak ve středověku: pracuj, modli se a poslouchej panstvo a po smrti tě zato čeká nebe.
2) skupina říká: občane jste si rovni, máte právo hlásat své názory a vyjadřovat se k věcem nejen formou voleb jednou za 4 roky, ale i kdykoliv v tomto období a to třeba i formou referenda. My politici jsme placeni z Vašich daní a tudíž jsme Vašimi zaměstnanci. Máme sice více informací a plně se věnujeme politice jako věci veřejné, ale zároveň slyšíme i Váš hlas.

Tak to je rozdíl mezi demokracií pouze tzv. čistě zastupitelskou, nebo chcete-li mezi pouhou vládou s formálními prvky demokratična, jak říkával profesor Ivan Sviták - demokratůrou a mezi demokracií kombinující prvky demokracie zastupitelské a přímé, kde má každý občan právo hlásat své názory a to jako jednotlivec nebo součást skupiny jak s oblibou říká pan president NGOismem.

Zvolte si každý sám, která forma je Vám bližší. Já osobně jsem pro variantu 2

pěkný večer

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1293 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press