Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: protiústavní!!! poplatky!!!

Vážený pane Nováku,

v případě Ústavy se mýlíte, ale to jsme už řešili viz. čl. 31 Listiny základních práv a svobod. Přesto budu opět citovat:
"Článek 31
Každý má právo na ochranu zdraví. Občané mají na základě veřejného pojištění právo na bezplatnou zdravotní péči a na zdravotní pomůcky za podmínek, které stanoví zákon."

Dle tohoto článku trvám na protiústavnosti zákona o "Julinkovném" protože se zde jasně uvádí, že zdravotní péče je bezplatná na základě veřejného pojištění (proč ho jinak platíme?) a zákon upravuje pouze zpoplatnění zdravotních pomůcek.

Shodou okolností jsme s kolegou, kterému se vloni narodily dvojčata, propočítávali, kolik by ho to dnes vyšlo. Jeho manželka byla s dětmi 6 měsíců kvůli poporodním komplikacím v nemocnici. Počítejte se mnou:
3 osoby po 60 Kč x 1 den = 180 Kč x 30 dnů = 5.400 Kč x 6 měsíců = 32.400 Kč!!! To je ta Vámi proklamovaná "malá částka"? A ještě jedna věc poplatky zůstanou lékařům. Uvedu příklad: obvodní ordinaci lékaře navštíví v průměru 50 lidí za den x 30 Kč = 1.500 Kč x 20 dní = 30.000 Kč jen tak navíc. To by se mi taky líbilo kdyby mi stát garantoval při mém podnikání, že každý zákazník co ke mně příjde bude muset zaplatit 30 Kč za návštěvu ať už pro něj něco udělám nebo né a pokud nezaplatí tak bych na něj mohl uvalit exekuci. No kdo by to nebral, že? Už víte proč mlčí lékárníci a lékaři a mají rádi Jůlinka s jeho "Jůlinkovným"?

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1426 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press