Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Nejde o referendum!!!

Pavel Smetana, 27.2.2008

Článek reaguje na:
Aleš Novák - Nejde o referendum!!!

Dobrý den pane Nováku,

budu tedy reagovat na Vaše náměty a to přímo na Vaše citace:

1) říkáte: "Jediný problém je, že u nás pro něj (referendum) neexistuje zákonný rámec. Dokud tedy nebudeme mít podle čeho vyhlásit referendum, budeme se muset spokojit s rozhodováním prostřednictvím zvolených zástupců, tedy poslanců a senátorů." - omyl spočívá v tom, že za a) parlament nemá zájem zákon schválit, aby jim do toho nikdo nekecal a to hlavně díky ODS, KDU-ČSL a dnes i SZ, pokud je mi známo ČSSD i KSČM již několikrát předkládali návrh zákona o referendu (již od roku 1992) a jen díky pravici nikdy nebyl přijat. A za b) zákon o referendu lze přijmout i na jedno téma, když to šlo k EU proč ne k radaru?

2) říkáte: "Občané svůj názor říkat můžou, to právo jim jistě nikdo neupírá. Jinak by nemohly existovat petice, demonstrace a koneckonců ani tahle webová stránka. Jistě ale chápete, že není možné podle okamžitých nálad "ulice" řídit stát." - omyl spočívá v tom, že za a) ano můžou říkat co chtějí, ale to je tak vše co mohou, když jim nikdo nenaslouchá. Vláda, parlament, atd. mají vést dialog s občany nebo si snad myslíte, že občan má právo vyjádřit svůj názor pouze jednou za 4 roky formou voleb? To je poněkud málo ne? To by zde byla pouze tzv. formální demokracie bez občanské společnosti. A za b) názor 70 % občanů nepovažuji za nějakou náladu ulice, ale jako projev občanského postoje k dané věci. A jedna poznámka volby vláda neprohraje, ale ODS a to pro svoji nadutost a spostotu vůči občanům.

3) říkáte: " Pro mě osobně je radar potvrzením toho, že jsem pevně zakotveni v západní Evropě, kam jsme, až na čtyřicetiletou přestávku, v moderní historii patřili vždycky." - omyl spočívá v tom, že stáýle žijete v zajetí studené války a to 19 let po revoluci. Tak na vysvětlenou pokud máte informace třeba z Evropského parlamentu tak jistě víte, že i tam je dost těch co se pozastavují nad našim chováním a nad naším podlézáním USA. Mimochodem je Vám známo, že právě díky naší servilitě k USA jsme se nestali členem RB OSN? Ani státy EU nechtěli riskovat, že až o něco půjde tak se postavíme na stranu USA proti zbytku světa a raději podpořili Chorvatsko.

Takže to je má odpověď na Váš pohled na svět.

přeji pěkný den

Pavel Smetana
Zhlédnuto 1332 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press