Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Americké impérium bankrotuje

Petr Roth, 16.6.2009
KD│Tento týden znamená konec dolaru jako rezervní měny. Znamená začátek strašného období ekonomického a politického úpadku Spojených států. A signalizuje poslední tažení amerického impéria. Je po něm. Už se nevrátí. A to co přijde po něm bude velmi, velmi bolestivé, napsal Chris Hedges pro Truthdig.

Barack Obama a zločinecká třída na Wall Street, jíž pomáhají korporátní média pokračující v roznášení nejapných klepů a kýčovitých řečí místo zpráv, zatímco čelíme největší hospodářské krizi v našich dějinách, nás možná oklamali, ale zbytek světa o našem bankrotu ví. A tyto země jsou ztraceny, pokud budou pokračovat v podpoře inflačního dolaru a financování masivních federálních rozpočtových deficitů, které nabobtnaly přes hranici dvou bilionů a které platí americkou imperiální expanzi v Eurasii i náš systém kasínového kapitalismu. Mají nás po krk. Dá se od nich čekat ekonomický nátlak.

V pondělí a v úterý se v ruském Jekatěrinburgu (dříve Sverdlovsk) konají jednání mezi čínským prezidentem Chu Jintaem, ruským prezidentem Medveděvem a dalšími vysokými úředníky šestičlenné Šanghajské organizace pro spolupráci. Spojeným státům, které usilovaly o účast, byla žádost zamítnuta. Pečlivě sledujte, co se tam stane. Toto shromáždění je, slovy ekonoma Michaela Hudsona, "dosud nejdůležitějším setkáním 21. století".

Jde o první formální krok našich hlavních obchodních partnerů k nahrazení dolaru coby světové rezervní měny. Pokud se jim to podaří, hodnota dolaru dramaticky klesne, cena importů včetně ropy vyletí vzhůru, úrokové sazby vzrostou a počet nezaměstnaných vzroste natolik, že pár posledních měsíců bude vypadat jako doba rozkvětu. Státní a federální služby budou omezeny nebo přestanou být poskytovány pro nedostatek peněz. Spojené státy začnou připomínat Výmarskou republiku nebo Zimbabwe. Obama, v očích mnohých obdařený kvalitami spasitele, začne náhle vypadat ubohý, neschopný a slabý. Hněv, který v posledních týdnech podnítil několik přestřelek a zločinů z nenávisti, se zmocní obrovských segmentů bezprávné a ohromené dělnické a střední třídy. Lidé z těchto tříd budou požadovat odvetu, radikální změnu, pořádek a mravní obnovu, což řadě protofašistů, od křesťanské pravice až po ťulpasy šířící nenávistné řeči ve Fox News, zajistí kontrolu nad zemí, po níž prahnou.

...

zbytek na http://blisty.cz/2009/6/16/art47425.html
Zhlédnuto 2347 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press