Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Jak komunikovat s médii

Vladimír Tupáček, 15.5.2008
Snad už nikoho z protiradarových aktivistů nemohl překvapit další dehonestační článek z Modré fronty dnes, dostupný na této adrese http://zpravy.idnes.cz/iniciativu-ne-zakladnam-financuje-tajemny-sponzor-podnikajici-v-rusku-13f-/domaci.asp?c=A080511_210833_domaci_zra
Z pera pisálka Šťastného se tak opět o sobě dozvěděli, že jsou financováni jakýmsi tajemným sponzorem z Ruska a navíc že v jsou v jejích řadách zastoupeni i ,,levicoví extrémisté", jako je Majíčkova (,,sympatizanta Hizballáhu"!) SocSol, ,,leninistické Revo" i nedávno spravedlivým modrým režimem zakázané KSM (které chce zlikvidovat ,,pořádky", zde nastolené náším kapitalistickým klausovským výkvětem). Nehodlám se zdržovat detailním vyvracením Šťastným zveřejněných nesmyslů a špinavostí, když už tak učinili představitelé iniciativy Ne základnám např. zde (http://www.nezakladnam.cz/cs/1028_stara-ohrana-pisnicka) nebo zde (http://www.revo.cz.tc/). Myslím, že je úplně zbytečné se byť jen krátký čas zabývat čímkoli, co o nás Modrá fronta Dnes, Lidové kraviny, Schwarzenbergův Despekt nebo zneuznalý ubožáček Bohumil Doležal napíše. Ať o finančních záležitostech iniciativy její mluvčí hovoří jakkoli jasně a srozumitelně, ať jsou jimi fakta o již dávno se k iniciativě nepřipojujícím KSM a o názorové pluralitě mezi antiradaristy vysvětlována s co největší trpělivostí, vše zůstává pouze marným snažením, neboť pravicovými korporacemi vydávaná média si vše vyloží, tak jak se jim a jejich vládním spojencům hodí - tedy tak, aby jejich prostřednictvím vyšli Tamášové, Majíčkové a další jako ti nejzrůdnější extrémisticky naladěné živly. Co na tom, že zastupují přes 70% české veřejnosti, nejednají tak, jak by si Topolánkova bushofilní garnitura přála, tak ať mají odpovídají v tisku odpovídající obrázek!
Protože očekávat změnu mediálního hledí by byla hloupost, doporučoval bych s novináři komunikovat takto: Zcela bez rozpaků jim sdělit, že iniciativa je pátou kolonou ruských putinovských mafií a teroristů z Bízkého východu, která má za cíl pomoci jim skrz naskrz ovládnout Českou republiku. Neříkat jim o nás pravdu, tu nechtějí slyšet, neodmítat je s poznámkou, že postrádají objektivitu, ale prohlásit jim právě tuto výše uvedenou větu. Občané by ji jistě nebrali vážně a na radar by svůj názor nezměnili, tisk by se oné věty okamžitě s nadšením chopil, palcovými titulky by o takto o nás informoval hned na úvodních stránkách, Steigerwaldové, Taberyové a Doležalové by se o nás ve svém typickém pravičáckém stylu s pěnou v ústech rozepsali a iniciativa by zůstala taková jako dříve, vnitřne poctivá, mediálním hlediskem zlotřilá. Vlk by se nažral a koza by zůstala celá. Tak proč to nezkusit? Vždyť v Modré frontě dnes ani jiném pravicovém plátku se pravdu nikdy nedozvíme. Tak pojďme zvesela mystifikovat.
Zhlédnuto 1415 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press