Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Rejžkův dnešní sloupek - vrchol hnusu

Vladimír Tupáček, 22.5.2008
Dámy a pánové, i když jsem ve svém předešlém článku napsal, že je zbytečné se zabývat tím, co se píše o protiradarových aktivistech v modrém tisku, doporučuji vám přesto, aby jste se podívali na tento, ehm, humorný publicistický výlev: (http://www.lidovky.cz/o-hladovce-cv8-/ln_noviny.asp?c=A080522_000057_ln_noviny_sko&klic=225557&mes=080522_0)
Vím, že je úkolem Lidových novin psát o odpůrcích radaru, kapitalismu a vládní politiky USA tím nejprimitivnějším goeblesovským stylem, jenže to, co se podařilo v dnešním sloupku normalizačnímu pisálkovi Rejžkovi, po revoluci se profilujímu coby zběsilý pravičák, antikomunista a amerikanofil, již překračuje všechny hranice serióznosti, vkusu, etiky. Nic na tom nemění pravděpodobný fakt, že Rejžek svůj výblitek sesmolil v rádobyvtipném pojetí - autorův ideologický fanatismus zde zůstává patřičně zjevný. Smíchat dohromady Tamáše, Bednáře (soudruha, ovšemže, těžko vysvětlovat Rejžkovi, že humanisté si mezi sebou soudruzi neříkají a ke komunismu se nehlásí, stejně jako on nemá nic společného s inteligentní žurnalistikou a střízlivým myšlením), údajně obtloustlého Zaorálka, Troškovu filmovou tvorbu (opě s tématem radaru nijak nesouvisející), ničím potvrzený blábol o tom, že antiradaristům nevadí kauza Čunek, Homera Simpsona, Euro ve Vídni, Lukašenka (dle vyznění textu Tamášova velkého příznivce), Švorcovou, Laufera, ,,antiamerikanistu" Neorala, KSM, upocenou ironii o Topolánkově hrůzovládě, fotbalové zápasy a miss Bučkovou do jednoho grafomanského provládního paskvilu, to je opravdu mimořádný výkon, který se ani Rejžkovým modrým kolegům Steigerwaldovi a Doležalovi dosud nepodařil. A šéfredaktor Vačkov navzdory tomu, že článek ani v nejmenším nesplňuje kritéria textu vhodného pro publikování v celostátním deníku, jej s chutím tiskne, aby ukázal, že Lidové noviny jdou v boji proti nepravicovým a neamerikanistickým osobnostem tvrdě a nekompromisně. A grafomansky, goeblesovsky a kojzarovsky.
Mimochodem, aby Lidovky maskovaly, že jsou ,,objektivním a prodemokratickým" plátkem, hned zítra uvedou na svém webu chat s Janem Tamášem. A již nyní se můžete podívat, jaké v něm budou padat otázky: http://www.lidovky.cz/odpovedi.asp?t=TAM&akce=otazky Inu, úrovní se neliší od článků pravicových autorů, jakým je Rejžek. Nebylo by nikterak neobvyklé, kdyby otázky typu ,,Jsi ochoten jít až do úplného konce hladovky? Jako tví kámoši z Hamásu." nebo ,,Soudruhu Tamáši,mohl by jste se s námi podělit o trochu toho vašeho optimismu,co se týče zahraničně-politického vývoje ve světě?" nepokládali skryti pod pseudonymy Rejžkové samotní. Mezi anonymní pravičáckou lůzou z internetu a ,,nezávislými" novináři z Němci vlastněného tisku jsou dnes rozdíly již jen nepatrné.
Zhlédnuto 1536 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press