Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: Re: Nejvyšší čas zvolit prezidenta, který bude hájit zájmy lidu

Úžasné, pane Mocek. Problémem je, že prezidenta navrhují strany, bohužel. Největší vtip je, že ani jeden z dnešních kandidátů se na funkci prezidenta naší země jaksi nehodí. Proč by tedy humanistické hnutí nemohlo postavit vlastního kandidáta? Nezákladnám není politickou organizací, ale sdružením lidí jdoucích do boje s blbostí, ať už kdo vyznává cokoliv.
Kdyby se mělo všude vládnout tak, jak je zvykem, pak by všechny země musely být absolutistickými monarchiemi. Prvky přímé demokracie jsou nejdůležitější součástí demokracie jako takové. Zároveň by tyto prvky bránit zneužití moci někým jiným. Problém je, že se jaksi nehodilo je zavést. Ale v dnešní době jsou opravdu nutností.
Referendum o věcech, které ovlivní celosvětové dění by mělo být tím spíš, protože by se mělo diskutovat o všech problémech. A navíc by se mělo vše uvést na pravou míru. Je nutné, aby lidé o velkých věcech rozhodovali ne prostřednictvím nějakých zástupců, které vlastně nikdo nezná, ale sami za sebe. A nejen o velkých, ale hlavně o nich.
Jestli jste zavrhl iniciativu jen kvůli tomu, že nemá názory jako vy, že chce změnit myšlení lidí, že říká, že je nutné vrátit moc víc do ruky lidem, že je potřeba ty sobce nahoře kontrolovat, pak vás lituju, protože jste se zařadil mezi ty sobce. A sobeckost je to, co svět dnes nejmíň potřebuje.
Zhlédnuto 1331 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press