Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: Re: Re: Lisabonská smlouva je nám ze strany vládních elit cpána stejným způsobem jako americký radar

Ale není to právě že vůbec nemístné. 20 let po revoluci se financuje ze státních peněz kampaň komunistů to není "proti lidem" jak pořád říkáte? Navíc proč se kampaň pro vstup vedla "proti lidem". Zatím pořád tvrdíte jak se to vedlo proti lidem, jak se lidé manipulovali, ale jak? co bylo špatně? jak nám vstup ublížil? - to neřeknete.
To že byste to tvrdil i v opačném případě je důkaz toho, že jste tu kampaň vůbec nepochopil.
Víte kolik lidí dneska o sobě tvrdí (tzn. že fakta mohou být ještě horší), že ví o co jde v Lisabonské smlouvě? Asi 20 % lidí. Bez vysvětlovací kampaně, která holt musí být tendeční, protože nejde něco vysvětlovat v EU z pohledu neutrála protože něco takového v Unii neexistuje, by šli k referendu lidé, kteří by vlastně vůbec nevěděli "vocogou"

Nejsem zastánce prohlubování integrace, nebo alespoň ne nějaké překotné, a přesto Vám řeknu, že ESD dělá svou práci poměrně dobře. ESD není srovnatelný s žádným národním soudem, jeho pravomoci jsou také do jisté míry odlišné, a tak jako vše v EU se jde na ESD dívat přes skrze dva pohledy evropské integrace.
Ovšem i kdyby hned teď z čista jasna přestal být natolik tendečním jak říkáte, pak by tedy ESD ustoupil tlakům veřejnosti a politiků. Mohl by jste říci, že je nestranný a neovlivnitelný?
Jako už vidím jak by jste tady psal jak ESD už není věcí soudní, ale prodlouženou rukou "evropské exekutivy". A zase by to bylo špatně. ESD běží v rytmu jaký mu byl dán a jaký má mít, tedy být spolutvůrcem a nikoli jen vykladačem (tak jako národní soudy) evropského práva.

Víte ten odpor k delegaování pravomocí někam jinam se mi v poslední době zdá jako hodně alibistický argument.
Něco Vám tady nadhodím - účast zemí v mezinárodních organizacích:

Egypt:
ACC, AFDB, EBRD, ECA, FAO, IBRD, ICAO, ICC, ICRM, IDA, IDB, IFAD, IFC, IHO, ILO, IMF, IMO,INTERSAT, INTERPOL, IOC, IOM, ISO, ISU, MINURSO, MONUA, NAM, OAPEC, OIC, PCA, UN, UNESCO, UNIDO, UNICEF, UNITAR, UNMIBH, UNMOP, UNOMIG, UNOMIL,UNPREDEP,UNEWA, UPU, WFTU, WIPO, WHO, WMO, WTO.

USA:
AfDB, ANZUS, APEC, ARF, AsDB, ASEAN (dialogue partner), Australia Group, BIS, CE (pozorovatel), CERN (pozorovatel), CP, EAPC, EBRD, FAO, G-5, G-7, G- 8, G-10, IADB, IAEA, IBRD, ICAO, ICC, ICCt (signatář), ICFTU, ICRM, IDA, IEA, IFAD, IFC, IFRCS, IHO, ILO, IMF, IMO, Interpol, IOC, IOM, ISO, ITSO, ITU, MIGA, MINUSTAH, NAM (host), NATO, NEA, NSG, OAS, OECD, OPCW, OSCE, Paris Club, PCA, UN, UN Security Council, UNCTAD, UNESCO, WCL, WCO, WHO, WIPO, WMO, WTO, ZC.

Izrael:
Je členem OSN, skupiny Světové banky vč. IFC, Mezinárodního měnového fondu a dalších organizací: CCC, EBRD, ECE, FAO, IADB, IAEA, EBRD, ICAO, ICC, ICFTU, IDA, IFAD, IFC, ILO, IMO, Inmarsat, Intelsat, Interpol, IOC, IOM, ISO, ITU, PCA, UNCTAD, UNESCO, UNHCR, UNIDO, UPU, WHO, WIPO, WMO, WTO/GATT a WToO (Světová organizace cestovního ruchu). Dále má statut pozorovatele nebo partnera u AG, BSEC, CCC, CE, CERN, IFRCS, OAS a OSCE (OBSE).

Brazílie:
BFR je členem většiny významných celosvětových a regionálních mezinárodních organizací, kromě jiného: OSN, WTO, MMF, WIPO, Organizace amerických států (OAS), regionální uskupení MERCOSUL, Skupina Rio, Meziamerická dohoda o vzájemné pomoci (TIAR), Dohoda z Tlatelolca a Amazonský pakt.
(zdroj www.businessinfo.cz)

a teď ČR:
Evropská unie, Frankofonie, ILO - Mezinárodní organizace práce, NATO, OBSE - Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě, OECD, OPCW - Organizace pro zákaz chemických zbraní, OSN, Rada Evropy, Společenství demokratických zemí, CEI - Středoevropská iniciativa, Světový summit o udržitelném rozvoji, UNESCO, Visegrád, WTO - Světová obchodní organizace
(zdroj www.mzv.cz)

Výsledek - každá země na světě je v mnohých mezinárodních organizacích odjímající tu větší tu menší míru suverenity. (btw. ČR je oproti takovému Egyptu ještě v málo organizacích a jsme snad díky tomu více suverénní?)
Ano EU je v tomto jedinečná a řekněme že pohlcuje největší část státní suverenity. Je potřeba si ale uvědomit jestli je ČR schopna celosvětově hájit své zájmy či nikoliv? Jestli je ČR natolik silná a dominantní aby si mohla dovolit být sama mezi všemi okolo a čelit vnějším tlakům.
Já nejsem zastánce Lisabonské smlouvy, ale to neznamená, že jsem apriori proti delegování pravomocí na nějakou vyšší strukturu včetně EU. Je jen potřeba se podívat na to, proč je to v dané oblasti špatné, a proč by se mělo rozhodovat na národní sféře, a ne na nějaké vyšší. Pak je možná relevantní diskuze.
Zhlédnuto 1597 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press