Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

pane Smetano, jste ještě větší fanatik...:o)

slovní přestřelka, co tu vedou všichni proti panu Gregorovi by mohla být docela úsměvná. Opět si každý hájí tu svou pravdu, jako by jiná neexistovala.

Zajímavé je ale číst mezi řádky. Pan Smetana píše ..." Vždyť i vy píšete o ČR jako o malé zemi. Velikost země se však neměří velikostí území (to by pak největší bylo Rusko) nebo počtem obyvatel (to by zase byla Čína) nebo technologickým rozvojem (to by bylo Japonsko) nebo snad váhou měny (to by vedla EU), ale sílou myšlenek a sebedůvěrou občanů v sebe sama a vírou ve svobodu..."

A tady bych se pozastavil: u všech kritérií, podle kterých se dá srovnat "kvalita" jednotlivých zemí, vždy uvede příklad, kdo by v té které kategorii zvítězil. Jen u té poslední ne. Pročpak? Asi neví, ve které zemi mají občané největší sebedůvěru, největší víru ve svobodu. Ano, jsou to USA.

Jasně, zarputilým Nezákladňákům se to líbit nebude. Je to ale přirozené, do Ameriky se v minulých stoletích neplavili žádní slaboši a poseroutkové, Chtělo to hodně osobní odvahy, sebrat všechny osobní úspory a vypravit se do neznáma na druhý konec světa...

Určitě by se v USA našlo i spousta negativních stránek, stejně jako v kterékoli jiné zemi. Pokud ale pan Smetana chce hodnotit země podle sebedůvěry jejich občanů, pak USA rozhodně budou na prvním místě.
Zhlédnuto 1485 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press