Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Úvaha

J K, 1.11.2007
Přemýšlím nad základnou...
Ale, snad mi lidé opačného názoru prominou, ať přemýšlím, jak přemýšlím, nemohu se dobrat skutečných argumentů proti. Shrnu tedy své argumenty z pohledu lajka.
USA jsou imperialistickou velmocí, jejich imperialismus byl však vždy pouze ekonomický. A jejich ekonomika je bezesporu úspěšná. Nehledě na to, že Evropu dvakrát zachránili když zůstala zdevastována po světových válkách.

K jejich aktivitám na středním východě může člověk také říct mnoho, nepopře ale, že kdekoliv se islám stýká s jakýmkoli jiným náboženstvím, dochází ke krvavým střetům, válkám, a to, že malí muslimové jsou od malička vedeni k úniku ze slzavého údolí našeho světa ve formě násilý uznávají dokonce sami muslimové. Myslet si tedy, že z této části světa nehrozí žádné nebezpečí, ať už s radarem, nebo bez, je naivní a dětinské.

Četl jsem zde také názozor v tom smyslu, že američané Irák rozvrátili, přinesli do něj smrt a napětí. Promiňte, ale sotva se můžete angažovat do takové věci jako je světoví mír, když přehlížíte to, že v Iráku vládli masoví vrazi kteří byli odpovědni za smrt stovek lidí! Jediný rozdíl je ten, že američané to, co se tam děje, nezametají pod koberec.

Co říci k Rusku. Domnívat se, že nemít strach z této velmoci, ovládající světový trh s plynem a ropou, a kde nikdy neexistovala úcta k lidským právům a k lidem obecně je stejně tak naivní jako hloupé. Nebyly to američané kdo zůstal, po porážce Hitlera, na územích které osvobodil, ne ti se vrátili domů, přestože by klidně zůstat mohli!

Také jsem tu četl o problému atomových bomb svržených na Hirošimu a Nagasaki (omlouvám se, jestli jsem ta jména nenapsal uplně správně). Pokud se zamyslím, ani tady nevidím důvod k nějakému přehnanému obviňování USA. Počet mrtvých po pádu bomb? Pár tisíc. Počet mrtvých pokud by američané museli Japonské ostrovy dobývat metr po metru? Desítky milionů, převážně civilistů. Znovu se ale lze podívat na druhou stranu barikády. Zjistíte, že tím, kdo udělal nejvíce pokusných jaderných výbuchů byl SSSR, tedy Rusko, komunisté, socialisté. Nepřestali ani po tom, co svrhly bombu tak mohutnou, že málem zapálila zemskou atmosféru.

Nebezpečí z radaru jako takového? Jedná se o věc spojenou s obranou. Je malá, podle vládních zpráv nikomu neublíží (mám teď na mysli přímý vztak k lidem okolo).

Pamtuji dobu, kdy v Brdech stály atomové rakety středního doletu. Patřili lidem co volali "ZA KOMUNISMUS!" a "ZA SOCIALISMUS" a kteří se za vydatné pomoci Ruska připravovali rozpoutat třetí světovou válku...

Nepovažujte toto za nějaké narážky na osobní názory všech lidí, je to pouze má úvaha.
Zhlédnuto 1447 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press