Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

TV ROSSIJA?! aneb všichni poslouchejte naše dezinformace

Lidé v rusku poslouchají drtivou většinou státní celoploplošné TV kanály hlavně: Rossiju, pak kanál Kultura a kanál o přírodě. Problém právě je, že internet jich pro nezávislé zprávy (a to se týká onoho Komersantu, Nove gazety, rasparov.ru) používá naopak menšina. Co čte většina lidí? MK, tedy Mladého komsomolce (něco mezi Mladou Frontou a Bleskem).
V TV Rossija se v prime time večer vysílá ze zahraničí jen jedna, dvě výrazněji delší zprávy. Jednou je to záběr do luxusem kapajícího salónku v Německu, kde je slovy komentátora bývalý šéf vlády Německa G. Schroeder, s intonací moderátora jako by stále snad jím byl, následuje proslov G.S. (placený gazpromem V.P.), jenž v němčině chválí Rusko za vstup do Gruzie, a kárá Evropu, že to Rusku má za zlé. Názor vedení vlády Německa však schází (SIC!)
Další zpráva, další den, pan Putin jede do Evropy, všichni na něj čekají Sarkozi, šéf vlády Islandu, sdělení pro občany, Rusko zachraňuje Evropu před ekonomickou krizí.
Přepněme na státní celoplošný kanál o kultuře, moderátor informuje o smrti známé filmové a divadelní divy z doby sovětské periody, je Lotyška, a celý život hrála divadlo v lotyšku kde žije. Jedno z hlavních posleství dokumentu je: zlí Lotyši vypálili v roce 1990 její byt.
Přepněme na celostátní kanál o přírodě, je to o sibiřských tygřících, hlavní posleství dokumentu z přírody? "10 tygříků měsíčně je neznámými pašeráky dopraveno do domácností v USA, z toho 7 jich tam zemře"

Tedy jak na TV Rossija, tak na Kultuře, přírodě se občan ruska dovídá stále to stejné: Zlí Lotyši, zlí Evropané, zlí Američané, zlí Poláci....
-----------------------------------
Tak se těch Rusů nebojte! (:
Zhlédnuto 1548 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press