Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: Re: ZKUŠENOST Z MOSKVY, ŘÍJEN 2008

Je už pozdě a mě se klíží víčka, avšak dokázal jste mě svým příspěvkem donutit, abych vytřeštil oči. Pane Tupáčku, hlavní svinstvo slovenského tiskového zákona tkví zrovna v tom právu na odpověď. Takto si politik de facto vymezuje prostor na svojí propagandu v tiskovině, která není placena ze státních peněz, ale vydělává si na sebe sama. Je to jako kdyby Vaše (předpokládám) neoblíbená Topolánkova vláda zákonem ustanovila, že si může na webu nezakladnam.cz (nebo jakémkoliv jiném) kdykoliv udělat zadarmo raklamu nebo rozjet předvolební kampaň. Záminek pro odpověď se vždycky najde požehnaně. Jistě uznáte, že něco takového skutečně zabíjí svobodu tisku a samotnou podstatu žurnalistiky.

Jinak, Topolánek není můj oblíbený politik a ODS není moje oblíbená strana, ovšem jen těžko by se chystala předložit podobný zákon jako ten slovenský, to by totiž v příštích volbách naprosto pohořela (pokud to jde ještě víc). Pravicový volič je daleko citlivější na jakékoliv zásahy do jeho práv a svobod.

Pokud Vám přijde skandální, že 95% českých médií je vlastněno zahraničními subjekty, mě to naopak nechává zcela klidným. Svět se nám po odehnití komunismu otevřel a stejně tak se otevřel trh. Je to výsledek bolestivé transformace z bolševické díry na evropský stát a jako takový je (kromě komunistů a anarchistů) naprosto pozitivně přijímán. Opravdový průšvih by totiž nastal, až by byť jen 50% médií bylo vlastněno státem.

A rozhodně nesouhlasím, že by téměř všechna česká média (co všechno do toho pojmu zahrnujeme?) byla namířena k jakési modré ideologii, ať už to má být cokoliv. Předpokládám, že se Vám zdá, že podstatná část periodik a zpravodajských portálů podává realitu jaksi pravicově. Nelze se snad již více mýlit. Pokud to vezmeme podle čtenosti, pak (teď doufám, že se příliš neodchýlím) MFDnes a idnes.cz jsou poměrně zhusta levicové čtivo nechávající ovšem značný prostor pro nezávislé žurnalisty a přispěvatele ze všech světových i politických koutů. Lidovky a jejich webový portál skutečně pravicově působí, ovšem bylo by velice malicherné za vším hledat tendenční či zaplacené články. Navíc i na "baště pravičáků" - Neviditelném psu, dostává spousta prostoru každý, kdo o to projeví zájem. Například L. Zaorálek nebo Z. Jičínský. No a pak je tu Právo, kde není třeba dlouhých diskuzí na téma odkud vítr vane. Hospodářské noviny a jejich portál rozhodně nikomu nestraní a pokud se podíváme do diskuzí pod články, pak zde jednoznačně nacházejí živnou půdu spíše levicově smýšlející lidé.

Osobně si myslím, že česká žurnalistika je na velmi dobré úrovni. Je nezávislá (ve většině, výjimky se jistě najdou), objektiní a často neúplatná až ke dveřím do márnice (S. Slonková, jakkoliv tu paní nemám rád). Vykřikování o tom, že jsou nějací novináři v žoldu těch či oněch, je bohapusté nepochopení celé věci.

Naše média nepotřebují regulaci, o které mluvíte. Takovou si totiž naše média a s nimi i chudák občan vychutnávali dlouhá léta. Ještě jednou si pro jistotu pojmenujme ten souhrn regulací všeho možného: byla to TOTALITA.

Majetková závislot mi přijde jako jakýsi podivný patvar, který má zřejmě osvětlit, že i novináři potřebují jíst a proto jsou závislí na svých platech. O nesvobodě či ideologickém zaslepení nemůže být totiž ani v nejmenším řeč.

Na Rusko mi už nezbývá moc sil, tak alespoň podchytím to nejdůležitější. Rusko se o svoje državy postarat nedokáže. A nevím, jestli jste mi chtěl nějak nahrát, ale to, že jste uvedl Afghánistán jako příklad, značí, že jste buďto špatně informován, nebo že si ze mě tropíte šprýmy. Ale nemusíme do ruskými zbraněmi zamořeného Afghánistánu. Sami moc dobře víme, jaké to je být součástí ruského impéria. Zažili jsme to. A léta rozkvětu, kultury a prosperity to skutečně nebyla.

Stahování z Gruzie.

Já nejsem rád, že se Rusové aspoň nějak z Gruzie stahují. Předně tam totiž nemají co pohledávat. A pak také dali mezinárodnímu společenství slib, kterému se v zápětí vysmáli. To je neomluvitelné a bohužel tradiční. Máchat při diskuzi o Ruské invazi do Gruzie Američany v Íráku a Afghánistánu už se stalo jakousi tradicí, něco jako "u vás zase bijete černochy". Nechci tenhle argument nějak zlehčovat, válka v Íráku je skutečně značně problematická a zaslouží dlouhou a urputnou diskuzi, ale neberu to jako omluvu, že teď tedy Rusové mohou klidně dál podporovat rabující hordy v J. Osetii a zakazovat vstup mezinárodním pozorovatelům, protože amíci se nestáhli z Iráku. To je ubohé a velmi nebezpečné.

A na závěr Vám sem prsknu ten Obamův drzý antiruský výpad ze strany agresivního národa šovinistických militaristů, abychom alespoň oba dva věděli, o čem se bavíme.

http://ihned.cz/c3-26597390-000000_d-video-nezapomente-na-srpen-vzkazuje-obama-cechum

Dobrou noc.
Zhlédnuto 1423 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press