Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: ZKUŠENOST Z MOSKVY, ŘÍJEN 2008

Pane Kotrbo, já jsem proti tiskovému zákonu slyšel kritiku výhradně z řad zkrachovalých Dzurindovců a jejich mediálních poskoků na Slovensku i o nás. Už to znamená, že jim šlápnul na kuří oko. Opravdu nevidím, co je na právu na odpověď špatného. A i když se ve slovenské verzi zákon týká i práva odpovědi na pravdivou informaci, je to stále v pořádku, neboť tzv. pravda může být lecky dost zkreslená a lze ji přesvědčivěji vysvětlit. Což povrchní a zaujatá média u nás a na Slovensku nečiní.
Váš (předpokládám) oblíbený politik Topolánek chtěl také prosadit nový tiskový zákon, takže nevím, proč se tak divíte.Já považuji za vrcholně skandální už fakt, že naše média jsou asi z 95% ve vlastnictví zahraničního kapitálu a že téměř všechna (s pár výjimkami) jsou názorově namířena směrem k jedné ideologii (modré). Tato situace již teď potřebuje určitou regulaci těchto již z principu nesvobodných, protože majetkově závislých médií. Fakt, že na Slovensku není tiskový zákon není dosud nijak zneužíván, jen potvrzuje jeho oprávněnost. Pokud chtějí noviny plnit vyváženou objektivní úlohu (což je v jejich ideologickém zaslepení složité), musí nechat bez potíží i polemiky lidí, o kterých oni píší. S tou větou o nejhorším poplivání svobody tisku nehorázně přeháníte. Na Slovensku nikdo nemá zakázáno psát své názory (i ve prospěch určité opoziční strany), takže jen roznášíte poplašné zprávy (jakých se o Ficově vládě v českém a slovenském tisku najde habaděj).

K Rusku jen stručně - ano, v současnosti se zde odehrává obnova caristických poměrů, rozhodně to však není žádná diktatura srovnatelnou s některými ,,prozápadními" zeměmi jako je například Saudská Arábie. Buďte rád, že se Rusové z Gruzie alespoň nějak stahují, to Američané se z některých svých vydobitých územích nestáhli dodnes. Rusko není o moc horší velmoc než ty ostatní. V zahraničně-politických agresích Rusové byli a jsou naprostí čajíčkové ve srovnání s Američany. A docela se mýlíte, že se Rusko (resp. SSSR) o svá území nedokázalo postarat - však by Afghánci mohli vyprávět. Je to podobný případ jako Tiber, bez pomoci Číny absolutně zaostalým územím. Rusko dnes reaguje tak, jak by v jejich situaci reagovaly i USA. Tečka.
Jinak Obama svých antiruským výpadem jen potvrdil, jakou ,,změnu" oproti republikánským šovinistickým militaristům asi bude znamenat. Přijde mi neobyčejně drzé říkat od něj, příslušníka amerického agresivního národa, že Rusové jsou jinými slovy imperialisty.
Zhlédnuto 1315 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press